woensdag 18 november 2020

Bloemkoolsalade (Noord-Afrika)

BLOEMKOOLSALADE

4 eetlepels olijfolie
1 schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool
4 eetlepels citroensap
½ schoongemaakte en kleingesneden ui
½ theelepel paprikapoeder
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout
peper


Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de roosjes bloemkool onder voortdurend omscheppen lichtbruin. Haal de roosjes gebakken bloemkool met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een schaal.
Roer van de bakolie van de bloemkool met het citroensap, de kleingesneden ui, het paprikapoeder, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper een sausje. Schenk de slasaus over de roosjes bloemkool en schep alles voorzichtig dooreen. Laat de salade in de koelkast door en door koud worden.
Heerlijk als voorgerecht, maar ook uitstekend bij vleesgerechten.

Voor 4 personen.

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : salade

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: