woensdag 18 november 2020

Gestoofde parelhoen met sinaasappel (Afrika)

GESTOOFDE PARELHOEN MET SINAASAPPEL

In plaats van parelhoen kunt u een flinke braadkip gebruiken.

1 parelhoen, schoongemaakt
1 theelepel limoen- of citroensap
1 kippebouillontablet
2 sinaasappelen, uitgeperst
1 theelepel heldere honing
1 eetlepel witte wijn
zout
peper
1 theelepel gemengde specerijen
boter
2 theelepels bloem
2 sinaasappelen, gepeld en in schijfjes gesneden


Wrijf de binnenkant van de parelhoen in met limoen- of citroensap en doe hem in een braadpan. Verkruimel het bouillontablet over de parelhoen, giet 250 milliliter water erover en voeg het sinaasappelsap, de honing, de wijn, wat zout en peper naar smaak en de gemengde specerijen toe. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af, zet de warmtebron iets lager en laat de parelhoen 1 uur zachtjes stoven.
Neem de parelhoen uit de pan, zet hem op een braadslee en bestrijk hem met gesmolten boter. Bak de parelhoen 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 ºC) tot het vel goudbruin is. Bind het stoofvocht intussen met de bloem en houd de saus warm. Zet de parelhoen op een warme schaal en garneer hem met schijfjes sinaasappel. Geef de saus er apart bij.

6 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: