woensdag 18 november 2020

Omelet van struisvogelei met gehaktballetjes van struisvogelvlees (Marokko)

OMELET VAN STRUISVOGELEI MET GEHAKTBALLETJES VAN STRUISVOGELVLEES

1 kilogram gehakt van struisvogelvlees
2 eetlepels peterselie (gehakt)
2 eetlepels verse koriander (gehakt, eventueel gedroogd)
inke gesnipperde ui
zout
peper
6 teentjes knoflook (fijngeknepen of gehakt)
saffraandraadjes of -poeder
1 glas olijfolie
1 struisvogelei


Het gehakt aanmaken met de kruiden, de gesnipperde ui, het zout, de peper, het knoflook en de saffraan. Hiervan kleine balletjes draaien ter grootte van bitterballen.
De balletjes in de olie in de tajine braden totdat ze halfgaar zijn. Hieraan het geklutste struisvogelei toevoegen en nog ongeveer 15 minuten op een heel zacht vuurtje met de deksel op de tajine gaar laten worden.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Marokkaanse keuken bij u thuis / Hachemi Moumen

Geen opmerkingen: