woensdag 18 november 2020

Palak ka Baghara Salan (Pakistan)

PALAK KA BAGHARA SALAN (SPINAZIE MET VERSE GROENE CHILIPEPERS)

1 kilogram spinazie, fijngehakt
2 teentjes knoflook
stukje verse gember van 2 centimeter
2 eetlepels olie
2 middelgrote fijngesneden uien
3 - 4 ontpitte, fijngehakte groene chilipepers
½ theelepel geelwortelpoeder
zout (naar smaak)


Pureer de knoflook en gember in een keukenmachine met enkele eetlepels water tot een dunne pasta.
Fruit de uien geel in de olie.
Voeg daar de gember-knoflookpasta aan toe en roer enige minuten, waarna de groene pepers 2 minuten meegebakken worden onder constant roeren.
Voeg nu geelwortel, zout en spinazie toe. Roer alles goed door elkaar, draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en kook tot de olie boven komt drijven.
Voeg om aankoeken aan de bodem te voorkomen af en toe wat water toe, maar probeer toch de spinazie zo droog mogelijk te krijgen.

4 personen

land : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: