zondag 23 september 2018

Sinaasappel-mangosalade met pistachenootjes

SINAASAPPEL-MANGOSALADE MET PISTACHENOOTJES

4 sinaasappels
1 rijpe mango
6 eetlepels suiker
sap van ½ sinaasappel
3 eetlepels sinaasappellikeur
75 gram gepelde en ongezouten pistachenootjes


Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de velletjes weg. Vang het sap op. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Snijd dat in dunne stukken. Vang ook van de mango het sap op. Leg het fruit dakpansgewijs op borden. Los de suiker op in het opgevangen sap en het sap van de halve sinaasappel en voeg de likeur toe. Giet dit op het fruit. Hak de pistachenootjes fijn en strooi deze erover.

4 personen

gerechtsoort : nagerecht

bron : Koken met paddestoelen en noten : Originele recepten voor bijzondere, smaakvolle gerechten / Cecile Thijssen

Geen opmerkingen: