zondag 23 september 2018

Oesterzwammensalade

OESTERZWAMMENSALADE

400 gram oesterzwammen
1 glas droge witte wijn
1 theelepel mosterd
sap van ½ citroen
zout
peper
4 eetlepels olie
2 eetlepels gehakte tuinkers
50 gram gepelde walnoten


Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen. Breng ruim water met de wijn aan de kook en kook de oesterzwammen 2 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen. Roer de mosterd met het citroensap, zout, peper en olie door elkaar en schep de dressing door de oesterzwammen. Meng er de tuinkers door. Hak de walnoten klein en bestrooi de salade met de nootjes.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Koken met paddestoelen en noten : Originele recepten voor bijzondere, smaakvolle gerechten / Cecile Thijssen

Geen opmerkingen: