AMANDELSAUS VOOR RIJST
Een verrukkelijk en zeer verrassend (bij)gerecht. Het recept, voor 2 flinke eters, schrijft Basmati, een Indiase Patna-rijst, voor. Gebruik in ieder geval rijst van hoge kwaliteit met een lange korrel.
90 gram amandelen
2,5 deciliter bouillon
1 knoflookteentje, fijngesneden
bosje peterselie, fijngehakt
zout
peper uit de molen
citroensap
Tabasco
225 gram rijst met lange korrel
De rijst koken (bij zilvervliesrijst is dat 3 kwartier). Maal de amandelen vrij fijn en doe ze bij de bouillon. Aan de kook brengen en knoflook en peterselie toevoegen. Op smaak brengen met peper, zout, citroensap en Tabasco. Op laag vuur 20 minuten laten sudderen.
De saus over de gare rijst gieten en heet opdienen.
2 personen
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Het notenboekje / Rosamond Richardson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten