zondag 23 september 2018

Oosterse rijst (Oosten)

OOSTERSE RIJST

300 gram droogkokende rijst
1 flinke prei
1 rode Spaanse peper
1 teentje knoflook
4 eetlepels slaolie
3 theelepels kerrie
150 gram pinda’s (niet gezouten)
75 gram geraspte kokos


Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Maak de peper schoon, snijd deze doormidden en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Hak het pepertje fijn. Schil en snipper het knoflook. Bak in 2 eetlepels olie de prei, het pepertje, het knoflook en de kerrie enkele minuten. Bak in een andere pan de pinda’s met de kokos goudbruin. Schep alles door de rijst.

4 personen

gebied : Oosten
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Koken met paddestoelen en noten : Originele recepten voor bijzondere, smaakvolle gerechten / Cecile Thijssen

Geen opmerkingen: