zondag 23 september 2018

Oesterzwammen à la Provençale (Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

OESTERZWAMMEN À LA PROVENÇALE

400 gram oesterzwammen
citroensap
2 uien
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
zout
peper
3 eetlepels gehakte peterselie


Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen. Besprenkel ze met citroensap. Schil de uien en snijd ze in ringen. Schil de teentjes knoflook en snipper ze. Bak de uienringen goudbruin in de olie. Voeg de paddenstoelen en het knoflook toe en bak alles nog eens 5 minuten. Bestrooi met zout, peper en de peterselie en verdeel de paddenstoelen met de uien over 4 voorverwarmde borden.
Serveer er toost bij.

4 personen

gebied : Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Koken met paddestoelen en noten : Originele recepten voor bijzondere, smaakvolle gerechten / Cecile Thijssen

Geen opmerkingen: