SPINAZIECAKES
1 flinke vastkokende aardappel, geschild
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
50 milliliter melk
50 - 75 gram verse bladspinazie, fijngehakt
½ theelepel versgeraspte nootmuskaat
2 eetlepels olijfolie
Rasp de aardappel op een grove rasp. Droog de geraspte aardappel goed door het in een theedoek in een bolletje uit te knijpen. Meng de aardappel met het bakmeel, de eieren en melk in een kom en mix goed. Voeg de spinazie toe en de nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper. Bak per cakeje 1 opscheplepel beslag in de koekenpan in olijfolie 5 minuten per kant boven matig vuur. Bak er 3 - 4 tegelijk.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Schotland (Groot-Brittannië)
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Delicious. november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten