WHISKYBOTERSAUS
3 eierdooiers
1 eetlepel citroensap
125 gram gesmolten boter
3 eetlepels whisky
Mix in een wijde kom de eierdooiers met het citroensap. Hang de kom in een pan gevuld met een laagje kokend water (zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt) en klop met een garde schuimig. Voeg al kloppend langzaam de gesmolten boter toe. Neem de saus van het vuur als deze mooi lobbig dik is. Roer de whisky erdoor en 3 - 4 eetlepels van het pocheervocht van de vis en breng op smaak met zout en gemalen witte peper.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Schotland (Groot-Brittannië)
gerechtsoort : saus
bron : Delicious. november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten