GESMOORDE GROENTEN
3 eetlepels olijfolie
40 gram boter
3 uien, in stukken
1 aubergine, in blokjes
2 courgettes, in blokjes
2 rode paprika’s, in stukken
6 tenen knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes
175 milliliter witte wijn
1 citroen, schoongeboend
½ potje zwarte olijven (à 240 gram), uitgelekt
Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe. Voeg de aubergine en de courgette toe en bak nog 5 minuten. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de laurier en witte wijn toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 25 minuten zachtjes stoven. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg het rasp en de olijven aan de groenten toe en laat, zonder deksel, nog 5 minuten op middelhoog vuur koken. Verwijder voor serveren het laurierblad.
8 personen
voedingswaarde : 145 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Allerhande oktober 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten