ITALIAANSE PREISCHOTEL
1 blikje ansjovisfilet op olie
3 teentjes knoflook, in plakjes
700 gram prei, gewassen en in ringen
1 zakje aardappelblokjes (450 gram)
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder
1 blikje gepelde tomatenblokjes
zout
versgemalen peper
3 sneetjes oud wit brood, verkruimeld
100 gram geraspte kaas, belegen of Parmezaanse
Verwarm de oven op 200°C. Giet de olie van de ansjovis in de pan en verwarm hem. Fruit hierin de knoflook op lage stand. Voeg de ansjovis, prei, aardappelblokjes, oregano, paprikapoeder en tomaten toe en laat het geheel op middelhoge stand onafgedekt 10 minuten pruttelen. Breng het mengsel op smaak met zout en peper maar wees voorzichtig met het zout omdat de ansjovis al erg zout is. Stort het geheel in een ovenschaal en verdeel de broodkruimels en kaas erover. Laat de kaas in de oven in 10 minuten gratineren.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Boodschappen oktober 2010
woensdag 3 november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten