woensdag 3 november 2010

Herfstniçoise met champignons (Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

HERFSTNIÇOISE MET CHAMPIGNONS

1 duopak krieltjes (700 gram)
½ pak sperziebonen zeer fijn (à 450 gram, diepvries)
1 eetlepel olijfolie
1 bakje champignons (250 gram,) in kwarten
1 zak jonge bladsla met veldsla (80 gram)
3 eetlepels mayonaise
3 tomaten, in partjes
2 blikjes tonijn in water (à 185 gram), uitgelekt

Kook de krieltjes in water met wat zout in 10 minuten gaar. Kook ondertussen de sperziebonen in een andere pan in 6 minuten beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in 5 minuten goudbruin en gaar. Verdeel ondertussen de sla over 4 borden. Roer de mayonaise los met 1 eetlepel water. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Giet de krieltjes af en laat afkoelen. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water koud. Verdeel de krieltjes, de sperziebonen en de champignons over de borden. Verdeel de tomaten en de tonijn over de salade. Schenk de dressing erover en serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 370 kcal. p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande oktober 2010

Geen opmerkingen: