woensdag 3 november 2010

Gepocheerde zalm met whiskybotersaus en spinaziecakes (Schotland, Groot-Brittannië)

GEPOCHEERDE ZALM MET WHISKYBOTERSAUS EN SPINAZIECAKES

1 bospeen
½ ui
½ prei
1 takje tijm
1 laurierblad
100 milliliter jonge single malt whisky
sap van een halve citroen
5 gekneusde witte peperkorrels
4 zalmfilets met vel, à 125 gram
olijfolie

Snijd de groenten in grove stukken en doe ze met de tijm en het laurierblad in een steelpan. Voeg 2 liter water, de whisky, het citroensap en de peperkorrels toe en breng tegen de kook aan. Zet het vuur op zijn laagst en leg de stukken zalm erin. Laat 3 minuten pocheren en haal de filets er dan weer uit. Bewaar wat kookvocht voor de whiskybotersaus. Maak nu eerst de whiskybotersaus en de spinaziecakes. Bestrooi, als die bijna klaar zijn, de vis aan beide kanten met zout. Dep de velkant droog. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vis op de velkant nog 2 minuten. Serveer met de botersaus en de spinaziecakes.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Schotland (Groot-Brittannië)
gerechtsoort : visgerecht

bron : Delicious. november 2010

Geen opmerkingen: