woensdag 3 november 2010

Spinaziecakes (Schotland, Groot-Brittannië)

SPINAZIECAKES

1 flinke vastkokende aardappel, geschild
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
50 milliliter melk
50 - 75 gram verse bladspinazie, fijngehakt
½ theelepel versgeraspte nootmuskaat
2 eetlepels olijfolie

Rasp de aardappel op een grove rasp. Droog de geraspte aardappel goed door het in een theedoek in een bolletje uit te knijpen. Meng de aardappel met het bakmeel, de eieren en melk in een kom en mix goed. Voeg de spinazie toe en de nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper. Bak per cakeje 1 opscheplepel beslag in de koekenpan in olijfolie 5 minuten per kant boven matig vuur. Bak er 3 - 4 tegelijk.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Schotland (Groot-Brittannië)
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Delicious. november 2010

Geen opmerkingen: