woensdag 3 november 2010

Aardappel met ui (Frankrijk)

AARDAPPEL MET UI

800 gram iets kruimige aardappelen, schoongeboend
6 eetlepels olijfolie
30 gram boter
3 uien, in ringen
3 eetlepels peterselie, blad fijngesneden

Kook de ongeschilde aardappelen in 18 minuten net gaar. Laat afkoelen. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie en de helft van de boter in een koekenpan en bak de uiringen op laag vuur in 20 minuten goudbruin. Pel ondertussen de schil van de aardappelen en snijd deze in plakken van 1 centimeter. Verhit de rest van de olie en boter in een andere koekenpan en bak de aardappelen op laag vuur in 15 minuten goudbruin. Schep af en toe om. Voeg de uiringen toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen met de uiringen op een schaal en bestrooi met de peterselie.

8 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande oktober 2010

Geen opmerkingen: