woensdag 3 november 2010

Gratin de moules (Frankrijk)

GRATIN DE MOULES (GEGRATINEERDE MOSSELEN)

150 gram spinazie
40 kleine mosselen
125 milliliter witte droge wijn
1 sjalotje, gesnipperd
250 milliliter slagroom
1 eetlepel olijfolie
2 eierdooiers

Was de spinazie en de mosselen. Kook de mosselen in eigen vocht in een gesloten pan op hoog vuur, net zo lang totdat ze allemaal open staan. Schud de pan met deksel erop af en toe om, zodat de nog gesloten bovenste mosselen onder komen en de geopende mosselen boven. Giet af, vang het kookvocht op en zeef het. Laat de mosselen afkoelen. Doe het kookvocht met de wijn en het sjalotje in een pannetje. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot de helft. Proef en voeg weinig zout en veel peper toe. Haal de mosselen los uit de schelp. Smoor de spinazie in een heel klein beetje olie tot ze net zacht is. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden. Leg de mosselschelpen eromheen. Leg in elke schelp een mossel. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Klop de eierdooiers van het vuur af door de warme room. Schenk de room over de mosselen en zet de borden 2 minuten onder een hete grill. Serveer direct, met een lekkere stevige witte wijn erbij.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal. p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Delicious. november 2010

Geen opmerkingen: