KOKOSGARNALENKORMA
60 milliliter zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
stukje gember van 5 centimeter, fijn geraspt
2 grote tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
2½ eetlepel korma currypasta van goede kwaliteit
2 theelepels citroensap
1 blik tomaatblokjes à 400 gram
1 theelepel fijne kristalsuiker
270 milliliter kokosroom (blik)
500 gram gepelde rauwe garnalen
gestoomde rijst, koriander en komijnpuri’s of pappadums, voor erbij
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui, gember, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten tot ze zacht zijn. Roer de currypasta erdoor en bak 2 minuten tot de geuren vrijkomen. Roer het citroensap, de tomaat, suiker en kokosroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes inkoken. Voeg de garnalen toe en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst, koriander en puri’s of pappadums.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Delicious. november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten