woensdag 3 november 2010

Kokosgarnalenkorma

KOKOSGARNALENKORMA

60 milliliter zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
stukje gember van 5 centimeter, fijn geraspt
2 grote tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
2½ eetlepel korma currypasta van goede kwaliteit
2 theelepels citroensap
1 blik tomaatblokjes à 400 gram
1 theelepel fijne kristalsuiker
270 milliliter kokosroom (blik)
500 gram gepelde rauwe garnalen
gestoomde rijst, koriander en komijnpuri’s of pappadums, voor erbij

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui, gember, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten tot ze zacht zijn. Roer de currypasta erdoor en bak 2 minuten tot de geuren vrijkomen. Roer het citroensap, de tomaat, suiker en kokosroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes inkoken. Voeg de garnalen toe en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst, koriander en puri’s of pappadums.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Delicious. november 2010

Geen opmerkingen: