woensdag 3 november 2010

Poireaux vinaigrette (Frankrijk)

POIREAUX VINAIGRETTE (PREI MET MOSTERDVINAIGRETTE)

8 dunne, jonge preitjes
2 eetlepels gladde scherpe mosterd
1 theelepel witte wijnazijn
6 eetlepels zonnebloemolie
1 klein bosje bladpeterselie
50 gram walnoten, naar keuze

Snijd het donkergroene blad en de ‘kontjes’ van de prei. Snijd de prei in stukken van 10 centimeter lengte. Was ze en kook in ruim water met zout in 15 minuten gaar. Giet de prei af, laat uitlekken en een klein beetje afkoelen. Maak intussen een lobbige vinaigrette van de losgeroerde mosterd en azijn door er rustig al kloppende de olie door te roeren. Voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd de nog warme stukken prei met een scherp mes over de lengte doormidden. Schep de vinaigrette erover en bestrooi met grof gehakte peterselie en eventueel wat geroosterde grof gehakte walnoten. Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Delicious. november 2010

Geen opmerkingen: