woensdag 3 november 2010

Shortbread (Schotland, Groot-Brittannië)

SHORTBREAD

250 gram koude boter (in kleine stukjes gesneden)
100 gram witte basterdsuiker
1 theelepel vanillesuiker
geraspte schil van ½ (liefst biologische) citroen
225 gram bloem, gezeefd
60 gram rijstmeel

Verwarm de oven voor op 160°C.
Maak in een kom een kruimelig mengsel van de koude boter, basterdsuiker, vanillesuiker, citroenschil, bloem, het rijstmeel en een mespunt zout. Kneed het snel tot een soepele deegbal en druk het uit op een ingevette bakplaat tot een vierkant van 16 bij 18 centimeter. Maak ondiepe kerven in het deeg, zodat koekjes van 6 bij 2 centimeter ontstaan en prik het met een vork op meerdere plaatsen in. Bak het shortbread 15 - 20 minuten in een goed voorverwarmde oven van 160°C.

24 stuks

voedingswaarde : 265 kcal per stuk
bereidings- / oventijd : 20 / 20 minuten

gebied : Groot-Brittannië (Schotland)
gerechtsoort : gebak

bron : Delicious. november 2010

Geen opmerkingen: