zondag 24 januari 2021

Fessendjan (Iran)

FESSENDJAN (IRAANSE KIPDRUMSTICKS)

8 drumsticks
50 gram walnoten
2 eetlepels granaatappelpuree
1 ui
eventueel een beetje suiker
3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree


Rooster de walnoten lichtjes in een pan zodat ze krokant blijven. Let op want walnoten branden zeer snel aan. Ontvel en kruid de drumsticks met zout en veel peper. Eventueel ook met kipkruiden. Snipper de ui. Je fruit de ui lichtjes in een diepe pan op zeer hoog vuur totdat de buitenkant licht bruin gebakken is en de kip half gaar is. Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree er aan toe samen met de granaatappelpuree. De saus mag niet uitdrogen, voeg eventueel meer water toe. Gebruik niet te veel granaatappelpuree anders wordt het te zuur. Je kan dan wel eventueel nog wat suiker toevoegen. Laat de drumsticks gedurende 20 minuten op laag vuurt sudderen, voeg er de gebakken walnoten aan toe en laat opnieuw 20 minuten sudderen. In het begin ziet alles zeer rood van de tomaten. Na een tijdje wordt de saus vanzelf bruin en dan is bij klaar!
Tip: Granaatappelpuree kan je bij een Turkse of Marokkaanse winkel kopen. Serveren met rijst en een zoete groentesalade naar eigen keus.

4 personen

land : Iran
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: