BORANI ESFANAJ (SPINAZIESALADE MET YOGHURT)
2 eetlepels olijfolie
450 gram verse spinazie
1 kleine ui, fijngesneden
1½ deciliter uitgelekte yoghurt of biogarde yoghurt
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout
versgemalen zwarte peper
Verhit de olie in een grote pan en bak de uisnippers 2 tot 3 minuten. Voeg de gewassen spinazie toe en schep hem een paar keer om. Doe het deksel stevig op de pan en stoof de spinazie zachtjes gaar. Voeg zonodig nog een beetje water toe. Laat de spinazie afkoelen en snijd hem klein. Roer er tenslotte yoghurt, knoflook, peper en zout door.
4 - 6 personen
land : Iran
gerechtsoort : salade
bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten