IRAANSE AUBERGINESALADE
200 gram Feta, verkruimeld
1 deciliter Griekse (schapen)yoghurt
2 aubergines
2 vleestomaten
1 rode ui
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetlepels gehakte walnoten
½ eetlepel verse koriander, gehakt
½ theelepel kardemompoeder
½ theelepel komijnpoeder
olijfolie
peper
zout
Let op: moet een uurtje intrekken!
Snij de aubergines in blokjes. Bak ze in olijfolie goudbruin en laat uitlekken en afkoelen.
Pliceer intussen de tomaten (onderkant inkruisen met scherp mesje, 3 seconden in kokend water, koudspoelen en velletjes verwijderen), verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Snipper de ui en meng door elkaar met de aubergine, tomaat, Feta en de walnoten.
Maak dan een dressing van de yoghurt, kardemom, komijn, koriander, knoflook en peper en zout. Meng alles door elkaar en laat een uurtje intrekken in de koelkast.
Tip: Lekker met wat sneden Turks brood (of grof bruinbrood). Deze salade past ook goed bij barbecuegerechtjes.
4 personen
land : Iran
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens
zondag 24 januari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten