zondag 24 januari 2021

Iraanse auberginesalade (Iran)

IRAANSE AUBERGINESALADE

200 gram Feta, verkruimeld
1 deciliter Griekse (schapen)yoghurt
2 aubergines
2 vleestomaten
1 rode ui
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetlepels gehakte walnoten
½ eetlepel verse koriander, gehakt
½ theelepel kardemompoeder
½ theelepel komijnpoeder
olijfolie
peper
zout


Let op: moet een uurtje intrekken!
Snij de aubergines in blokjes. Bak ze in olijfolie goudbruin en laat uitlekken en afkoelen.
Pliceer intussen de tomaten (onderkant inkruisen met scherp mesje, 3 seconden in kokend water, koudspoelen en velletjes verwijderen), verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Snipper de ui en meng door elkaar met de aubergine, tomaat, Feta en de walnoten.
Maak dan een dressing van de yoghurt, kardemom, komijn, koriander, knoflook en peper en zout. Meng alles door elkaar en laat een uurtje intrekken in de koelkast.
Tip: Lekker met wat sneden Turks brood (of grof bruinbrood). Deze salade past ook goed bij barbecuegerechtjes.

4 personen

land : Iran
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: