zondag 24 januari 2021

Rijsttaart met krokante korst (Perzië)

RIJSTTAART MET KROKANTE KORST

600 g witte rijst naar keuze (geen snelkook)
2 theelepels zout
1½ eetlepel roomboter
3 eetlepels Turkse Gazi-yoghurt (evt. volle Hollandse yoghurt)


Kook de rijst met het zout volgens de gebruiksaanwijzing. Smelt de boter in een koekenpan of steelpan met anti-aanbaklaag. Roer van het vuur de yoghurt erdoor. Roer 8 eetlepels rijst door de yoghurt. Druk op de bodem aan. Dit wordt de krokante korst. Schep de rest van de rijst er bovenop en maak de bovenkant glad. Druk niet te stijf aan. Doe een deksel op de pan. Zet de pan op de kleinste pit op laag vuur. Laat 45 minuten staan. Laat eventueel de korst op hoog vuur goudbruin worden. Stort de rijsttaart op een bord en serveer direct. Ook lekker met rozijnen en dille door de rijst.

4 personen

bereidingstijd : 15 minuten (plus rijst koken plus 45 minuten op het vuur)

land : Perzië
gerechtsoort : basisgerecht

bron : Elle Eten winter 2002

Geen opmerkingen: