KRUIDENPANNENKOEK
1 eetlepel Perzische specerijenmix*
1 bos koriander, gehakt
1 bos bladpeterselie, gehakt
1 bos dille, gehakt
1 bosje lente-ui, fijngesneden
1 bosje dragon, gehakt
1½ eetlepel ghee
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels zout
2 theelepels peper
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel blanke rozijnen
* Maak de Perzische specerijenmix van gelijke delen kaneel, gemalen komijn, gemalen kardemom en sumak (te koop bij de Perzische of Turkse winkel)
Smelt de ghee in een pan met dikke bodem. Voeg de knoflook toe. Voeg als de knoflook kleurt de kruiden toe. Zet het vuur laag en laat de kruiden stoven. Schep geregeld om. Als de bosui glazig is, zijn de kruiden ‘gaar’. Laat uitlekken. Klop de eieren met de olijfolie los. Roer Perzische kruidenmix, zout, peper en citroensap erdoor. Schep de rozijnen en de kruiden - met zo min mogelijk kookvocht - erdoor. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur. Doe het eimengsel erin. Keer als de bovenkant droog is (na 10 minuten) en de onderkant goudbruin met behulp van een bord de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
land : Perzië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Elle Eten winter 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten