zaterdag 25 juli 2020

Salade van verse peulvruchten met mosterdzaad en dragon

SALADE VAN VERSE PEULVRUCHTEN MET MOSTERDZAAD EN DRAGON

250 gram dunne sperziebonen of haricots verts, afgehaald
250 gram peultjes, afgehaald
250 gram (diepvries)doperwten
2 theelepels korianderzaad, grof geplet in een vijzel met een stamper
1 theelepel mosterdzaad
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel nigellazaad
½ kleine rode ui, fijngesneden
1 milde verse rode chilipeper, zonder de zaadjes fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels fijngesneden dragon
30 gram minisnijbietblaadjes (naar keuze)
zeezoutvlokken


Vul een middelgrote pan met koud water en breng het aan de kook. Blancheer de sperziebonen 4 minuten, giet ze direct af en dompel ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Breng opnieuw een pan water aan de kook en blancheer de peultjes 1 minuut. Giet ze af, dompel ze in koud water en laat ze uitlekken. Blancheer de doperwten 20 seconden in het kokende water van de peultjes. Giet ze af, dompel ze in koud water en laat ze uitlekken. Vermeng de groenten in een grote schaal.
Doe het korianderzaad, het mosterdzaad en de olie in een koekenpan en verhit ze. Giet de inhoud van de pan zodra de zaadjes opspringen over de groenten. Vermeng alles luchtig en voeg nigellazaad, rode ui, chilipeper, knoflook, citroenschil en dragon toe. Meng alles luchtig en breng de salade op smaak met zout.
Meng vlak voor het opdienen het snijbietblad door de salade en verdeel hem op de borden of op een grote schaal.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Plenty : Groente genoeg om héél lekker te koken / Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen: