zaterdag 25 juli 2020

Oosterse risotto (Oost-Azië)

OOSTERSE RISOTTO

300 gram pandanrijst
1 gele paprika
2 rode uien
200 gram groene kool
200 gram oesterzwammen
1 rode peper
1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gemberpoeder
zout
3 eetlepels zonnebloemolie
5 takjes verse koriander


Kook de rijst gaar zoals aangegeven op het pak. Was de paprika en snijd in stukjes, maak de uien schoon en snijd in dunne ringetjes. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd de grote exemplaren in stukken. Snijd de groene kool in reepjes en spoel onder de koude kraan, laat goed uitlekken. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze zeer fijn. Neem een wok of een diepe koekenpan en verhit daarin de olie, doe de uiringen bij de olie samen met de specerijen, bak op een hoog vuur even aan en roerbak vervolgens de rest van de ingrediënten mee. Neem nu de gare droge rijst en doe deze bij het groentenmengsel. Blijven omroeren! Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander.
Lekker met tofu-saté.

4 personen

voedingswaarde : 391 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla! augustus / september 1997

Geen opmerkingen: