GEROOSTERD BROOD MET PADDENSTOELEN
4 dikke zelfgesneden boterhammen (bijvoorbeeld Bourgondisch pompoen, meergranen of donker meergranen)
3 eetlepels olijfolie
grof zeezout
½ friszure appel (Granny Smith, goudreinet)
250 gram paddenstoelenmelange, in grove repen
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetlepel Japanse sojasaus
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedruppel het brood met olijfolie en strooi er grof zeezout over. Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant. Laat even afkoelen.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd hem in dunne plakjes en vervolgens in luciferdikke reepjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak al omscheppend de paddenstoelen, appel, knoflook en sojasaus o hoog vuur in 5 - 7 minuten bruin en gaar. Schep er de helft van de peterselie doorheen. Breng het mengsel op smaak met zeezout en (versgemalen) peper.
Verdeel het paddenstoelen-appelmengsel over het brood en bestrooi met de rest van de peterselie.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : AllerHande november 2006
zaterdag 25 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten