LAUWWARME AARDAPPELSALADE MET TRUFFELVINAIGRETTE
400 gram aardappels Vitelotte Noir
(zee)zout
2 eetlepels hazelnoten
1 bosuitje
2 takjes selderij
1 eetlepel knoflookazijn
3 eetlepels olijfolie met truffelaroma
versgemalen zwarte peper
Aardappels onder stromend water schoon boenen en in plakken van ¾ centimeter snijden. In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in 6 minuten beetgaar koken. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Overdoen op bordje. Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden. Selderij fijnhakken.
In lage schaal azijn, olie, zout en peper tot dressing kloppen. Aardappelplakjes afgieten, 1 minuut laten uitdampen en door dressing scheppen. Hazelnoten, bosui en selderij voorzichtig erdoor scheppen.
Serveren bij gebakken eendenborstfilet.
2 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande november 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten