zaterdag 25 juli 2020

Lauwwarme aardappelsalade met truffelvinaigrette

LAUWWARME AARDAPPELSALADE MET TRUFFELVINAIGRETTE

400 gram aardappels Vitelotte Noir
(zee)zout
2 eetlepels hazelnoten
1 bosuitje
2 takjes selderij
1 eetlepel knoflookazijn
3 eetlepels olijfolie met truffelaroma
versgemalen zwarte peper


Aardappels onder stromend water schoon boenen en in plakken van ¾ centimeter snijden. In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in 6 minuten beetgaar koken. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Overdoen op bordje. Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden. Selderij fijnhakken.
In lage schaal azijn, olie, zout en peper tot dressing kloppen. Aardappelplakjes afgieten, 1 minuut laten uitdampen en door dressing scheppen. Hazelnoten, bosui en selderij voorzichtig erdoor scheppen.
Serveren bij gebakken eendenborstfilet.

2 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande november 2001

Geen opmerkingen: