zaterdag 25 juli 2020

Pizza met tomaat en champignons

PIZZA MET TOMAAT EN CHAMPIGNONS

1 pak (455 gram) kant-en-klare pizzadeeg-mix
8 rijpe (vlees) tomaten
4 tenen knoflook
250 gram champignons
verse oregano
1 deciliter olijfolie
1 theelepel suiker
(zee)zout
peper


Verwarm de oven voor op 260°C. Bereid het deeg zoals aangegeven op het pak. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Vorm van het deeg een grote ronde of vierkante pizza (of 4 kleine pizza’s) en leg deze op de bakplaat. Bedek de pizzabodem met de tomaat en de champignons en verdeel de knoflook erover. Hak de oregano fijn en strooi deze met de suiker, zout en peper over de pizza. Sprenkel er als laatste de olijfolie over. Plaats de pizza 10 - 15 minuten in het midden van de oven.
Lekker met een frisse salade.
Tip: Strooi verse Parmezaanse kaas en olijven over de pizza.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 - 15 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla! augustus / september 1997

Geen opmerkingen: