LASAGNE CON SUGO DI FUNGHI (LASAGNE MET PADDESTOELENSAUS)
2 bosuitjes
250 gram kastanjechampignons
200 gram paddenstoelenvaria
150 gram oesterzwammen
1½ centimeter verse gemberwortel
1 teentje knoflook
1 groene peper
1 groene paprika
zout
12 vellen lasagne
3 eetlepels (olijf)olie
3 eetlepels sojasaus
Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken van 1½ centimeter snijden. Paddenstoelen schoonvegen en in plakjes snijden. Gemberwortel schillen en fijnhakken. Knoflook pellen. Peper wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Paprika schoonmaken, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in repen snijden.
Oven voorverwarmen op 225°C. In grote pan water aan de kook brengen. Zout en lasagnevellen toevoegen en al dente koken. Intussen olie verhitten. Stukjes bosui, peper en paprika toevoegen en 1 minuut roerbakken. Bosui, peper en paprika uit pan nemen. In olie gemberwortel 1 minuut fruiten. Paddenstoelen toevoegen en al omscheppend 6 à 8 minuten bakken. Knoflook erboven uitpersen. Ui, paprika en peper weer toevoegen. Sojasaus aan paddenstoelen toevoegen en 2 minuten meewarmen. Pasta afgieten en laten uitlekken. Op bakplaat vier plakken lasagne leggen, hierover helft van paddenstoelenmengsel verdelen, afdekken met plak lasagne. Rest van paddenstoelensaus hierover verdelen en afdekken met lasagnevel. Lasagne in oven in 3 minuten heet laten worden. Lasagne met pannenkoekmes of spatel van bakplaat nemen en op vier voorverwarmde borden leggen.
4 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Pasta (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
zaterdag 25 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten