TOMATENSALADE MET COURGETTE EN CHAMPIGNONS
1 doosje champignons (250 gram)
2 uien
750 gram tomaten
1 courgette
5 eetlepels olie
3 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels rode wijn
1 bosje basilicum
paar druppels citroensap
zout
peper
Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes, snijd de uien in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een bakpan en stoof de uien en de champignons gedurende 3 minuten. Breng dit op smaak met zout, peper en wat citroensap. Snijd de courgette met de kaasschaaf in dunne plakjes. Was de basilicumblaadjes. Maak van de balsamicoazijn, de rode wijn, 3 eetlepels water, de resterende olie en zout en peper een dressing. Meg alle ingrediënten op een schaal en giet de dressing erover.
Lekker met pasta met pesto.
4 personen
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Sla! augustus / september 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten