vrijdag 24 juli 2020

Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons

CIABATTA MET SELDERIJPESTO EN KASTANJECHAMPIGNONS

250 gram kastanjechampignons
50 gram Pecorino
65 gram pijnboompitten
25 gram selderij
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 ciabatta
zout
peper


Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden. Pecorino grof raspen. Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden. Van selderij grove stelen verwijderen. Enkele blaadjes bewaren voor garnering. Knoflook pellen. Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 Eetlepels olie en helft van Pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.
Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden. Stukken in broodrooster of onder grill in 2 minuten bruin roosteren. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Champignons al omscheppend op hoog vuur in 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen. Rest van pijnboompitten erbij strooien en 1 minuut meebakken. Champignons op smaak brengen met zout en peper.
Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto. Champignons erover verdelen, rest van Pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.

4 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande februari 2002

Geen opmerkingen: