SPAGHETTI-SALADE VAN GELE COURGETTES
3 gele courgettes
1½ deciliter olijfolie
zout
peper
5 deciliter groentebouillon (tablet)
2 sjalotjes, fijngesneden
100 gram kastanjechampignons, in blokjes
150 gram broccoli, in roosjes
3 eetlepels sherry-azijn
1 eetlepel Dijon mosterd
1 eetlepel poedersuiker
2 tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd, in blokjes
4 blaadjes basilicum, in reepjes
20 zwarte olijven, ontpit
Courgetteschil met citroentrekker in dunne slierten van courgette snijden. 3 Eetlepels olie verhitten en courgette-spaghetti 3 minuten bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Bouillon aan de kook brengen, 1 eetlepel zout en helft van sjalot toevoegen. In bouillon na elkaar champignons in 2 minuten en broccoli in 4 minuten beetgaar koken, uit pan scheppen en laten uitlekken. Dressing kloppen van rest van sjalot, azijn, mosterd, poedersuiker en rest van olie. Dressing, champignons, broccoli, helft van tomatenblokjes, helft van basilicum en olijven door courgettespaghetti scheppen. Salade over 4 borden verdelen. Met rest van basilicum en tomatenblokjes garneren.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair juni 1998
vrijdag 24 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten