zaterdag 2 mei 2020

Zeeduivel uit de wok met pikante saus (Oosters)

ZEEDUIVEL UIT DE WOK MET PIKANTE SAUS

500 gram zeeduivelfilets, in 4 stukken
zout
peper
7 eetlepels olijfolie
4 heel dunne plakjes gemberwortel
1 rode peper, in dunne ringen
1 eetlepel geraspte limoenschil
2 ansjovisfilets, in heel dunne reepjes
2 lente-uitjes, in dunne ringen
2 eetlepels grofgesneden basilicum
basilicumblaadjes

Vis met zout en peper bestrooien en met 1 eetlepel olijfolie bestrijken. Vis in wok of koekenpan in 5 - 7 minuten gaar bakken onder regelmatig keren. Rest van olijfolie met gember, rode paper, limoenschil, ansjovis, lente-ui en basilicum zachtjes verwarmen. Vis over borden verdelen en saus erover schenken. Serveer hierbij dunne Chinese noedels of witte rijst

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht

bron : Alles over vis, bijlage bij Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: