zaterdag 2 mei 2020

Vissalade

VISSALADE

1 kleine krop friséesla
1 kleine krop eikenbladsla
150 gram roquette (rucola)
2 avocado’s, in partjes
2 tomaten, in partjes
1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
200 gram verse zalmfilet, in lange dunne repen
200 gram verse tonijn, in lange dunne repen
1 - 2 eetlepels sesamzaadjes
2 - 3 eetlepels korianderblaadjes

DRESSING
4 - 5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sesamolie
1 - 2 eetlepels limoensap
2 eetlepels fijngesneden koriander
2 sjalotjes, heel fijngesneden
zout
cayennepeper


Buitenste stugge bladeren van sla verwijderen, rest van sla in grove stukken scheuren en mengen met roquette, avocado, tomaat, ui, zalm en tonijn. Voor dressing alle ingrediënten door elkaar roeren en dressing luchtig door salade mengen. Voor serveren sesamzaadjes en korianderblaadjes over salade strooien. Serveer de salade met stokbrood of Turks brood.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Alles over vis, bijlage bij Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: