zaterdag 2 mei 2020

Roergebakken kip met kerrie en basilicum

ROERGEBAKKEN KIP MET KERRIE EN BASILICUM

200 gram kipfilet
1 ui
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
1½ eetlepel kerriepoeder
1 zakje santen (30 gram)
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
¾ eetlepel sambal badjak
1 zakje verse basilicum (15 gram)


Kipfilet in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In wok olie verhitten en kip, ui en kerriepoeder al omscheppend 5 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In kopje santen mengen met 1½ deciliter water.
Paprika, santen, vissaus, suiker en sambal aan kip toevoegen. 5 Minuten laten koken, af en toe omscheppen. Basilicumblaadjes in grove repen snijden en door kipmengsel scheppen. Serveren met pandanrijst.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 14 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande mei 1998

Geen opmerkingen: