zaterdag 2 mei 2020

Tarwe met geroosterde groenten en pesto-tomaatdressing

TARWE MET GEROOSTERDE GROENTEN EN PESTO-TOMAATDRESSING

2 teentjes knoflook
2 rode paprika’s
2 courgettes
1 venkelknol
2 uien
4 eetlepels (olijf)olie
(versgemalen) zwarte peper
200 gram harde tarwe (Ebly)
3 tomaten
3 eetlepels groene pesto
zout
100 gram (versgeraspte) Parmezaanse kaas


Oven voorverwarmen op 250°C. Knoflook pellen en fijnhakken. Paprika, courgette en venkel wassen, schoonmaken en in stukken snijden. Ui pellen en in stukken snijden. Groenten in ovenschaal met inhoud van 2 liter doen.
2 Eetlepels olie erover schenken, knoflook erover strooien. Groenten bestrooien met peper en omscheppen. Groenten in midden van oven 20 minuten roosteren, halverwege omscheppen.
Intussen in pan 1 liter water aan de kook brengen. Tarwe in 15 minuten gaarkoken. Tomaten wassen en in kleine blokjes snijden. Tomaten in kom door pesto en rest van olie scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tarwe afgieten en laten uitlekken.
Tarwe en helft van kaas door geroosterde groenten scheppen. Op smaak brengen met zout. Pestodressing erover scheppen. Serveren met rest van kaas.

4 personen

voedingswaarde : 505 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande mei 1998

Geen opmerkingen: