zaterdag 2 mei 2020

Gestoomde visrolletjes

GESTOOMDE VISROLLETJES

8 tong- of tongscharfilets
zout
peper
24 grote basilicumblaadjes
4 gedroogde tomaten, fijngesneden
200 gram verse zalmfilet, in 8 repen
4 eetlepels pesto

TOMATEN-SJALOTJESSAUS
2 eetlepels boter of margarine
2 sjalotjes, fijngesneden
2 deciliter visbouillon
2 deciliter slagroom
3 gedroogde tomaten, fijngesneden
zout
peper
3 eetlepels fijngesneden kruiden (dille en bieslook)


Filets tussen plasticfolie heel plat slaan. Filets op werkvlak leggen met kant waar vel heeft gezeten naar boven. Vis bestrooien met zout en peper en beleggen met basilicum en gedroogde tomaten. Zalm met pesto bestrijken en op elke belegde visfilet stukje zalm leggen. Filets oprollen, rolletjes in magnetronfolie rollen en zijkanten van folie als een toffee sluiten.
Voor de romige tomaten-sjalotjessaus boter verhitten en sjalotjes hierin 5 minuten zachtjes bakken. Visbouillon toevoegen en op zacht vuur tot de helft laten indampen. Slagroom en gedroogde tomaten toevoegen en saus nog iets laten indampen tot goede dikte. Saus met zout en peper op smaak brengen en fijngesneden kruiden erdoor roeren.
Visrolletjes in stoommandje of in bovenste deel van stoompan leggen en in 8 - 10 minuten gaar stomen. Folie verwijderen en rolletjes in plakken gesneden serveren met de saus.
Lekker met broccoli.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Alles over vis, bijlage bij Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: