zaterdag 2 mei 2020

Koude muntsoep met sugar snaps en avocado (Chicago, Illinois, Verenigde Staten)

KOUDE MUNTSOEP MET SUGAR SNAPS EN AVOCADO

200 gram sugar snaps
1 zakje verse munt
zout
peper
1 sjalotje
6 eetlepels olijfolie
150 gram tomatenblokjes
2 eetlepels crème fraiche
1 avocado
1 eetlepel limoensap


Sugar snaps wassen, afhalen en peulen van erwten scheiden. Peulen 2 minuten onderdompelen in kokend water. Erwten 1 minuut onderdompelen in kokend water. Van munt 4 toefjes achterhouden, rest enkele seconden onderdompelen in kokend water. In keukenmachine peulen, munt en helft van erwten met 75 à 100 milliliter water pureren tot gladde, dikke soep. Op smaak brengen met zout en peper. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten en sjalot glazig bakken. Tomatenblokjes toevoegen en 4 à 5 minuten laten koken tot meeste vocht is verdampt. Pan van vuur nemen en laten afkoelen.
In kom 1 eetlepel water en crème fraîche gladroeren. Op smaak brengen met zout. Avocado schillen en in stukjes snijden. Limoensap erdoor scheppen en bestrooien met zout en peper.
Op midden van vier diepe borden rondje avocado maken. Tomatenblokjes erop scheppen. Muntsoep ook langs torentje scheppen. Rest van erwten om torentje scheppen. Crème fraîche eromheen sprenkelen. Besprenkelen met rest van olie. Garneren met toefje munt.

4 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Chicago, Illinois, Verenigde Staten
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Charlie Trotter, in Allerhande mei 1998

Geen opmerkingen: