VICHYSOISSE AUX POIREAUX (PREI VICHYSOISSE)
2 preien
2 kleine aardappelen
40 gram boter
1 kleine ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, in plakjes
7½ deciliter kippenbouillon
175 milliliter slagroom
zout
(versgemalen) peper
2 eetlepels fijngesneden bieslook
Maak de prei schoon en snijd het wit in ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelstenen.
Smelt de boter en voeg de ui, knoflook, bleekselderij, prei en aardappel toe. Bak alles 10 minuten op een laag vuur. Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat hem 20 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan pruttelen. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
Breng de soep langzaam weer aan de kook, schenk de room erbij en breng hem op smaak met zout en peper.
Serveer de soep warm of juist goed gekoeld en strooi het bieslook erover.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 10 minuten
gebied : Vichy, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : Koken op z’n Frans : Ruim 80 heerlijke gerechten uit de fijnste keuken van de wereld / Clara ten Houte de Lange en Joyce Huisman
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten