zondag 23 februari 2020

Camembert au Truffe et aux Noisettes (Camembert, Normandië, Frankrijk)

CAMEMBERT AU TRUFFE ET AUX NOISETTES (CAMEMBERT MET TRUFFEL EN HAZELNOTEN)

500 gram Camembert
1 verse truffel of 1 klein blikje gesneden truffel
125 gram hazelnoten
50 gram zachte boter


Snijd de Camembert twee keer plat door. Hak de truffel fijn, of laat het blikje met truffel uitlekken. Bewaar het vocht voor een saus en hak de stukjes truffel nog iets fijner.
Beleg twee plakken Camembert met de truffel. Leg de derde plak Camembert op de eerste twee plakken. Vouw dun folie om de Camembert. Leg het pakketje tussen twee plankjes en verzwaar het bovenste plankje met een gevuld conservenblik. Laat de kaas 12 uur matig koel staan, niet in de koelkast.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en verwijder de vliesjes. Schep de noten in een plastic zak en plet ze met een deegrol.
Bestrijk vlak voor gebruik de kaas aan onder- en bovenkant en ook aan de zijkanten met zachte boter. Wentel de kaas door de hazelnoten. Druk deze stevig aan.
Leg de kaas even in de koelkast om stevig te worden.

4 personen

gebied : Camembert, Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Recepten uit de Franse keuken / Marianne Stuit

Geen opmerkingen: