zondag 23 februari 2020

Magret de Canard aux Raisins (Castres, Occitanie, Frankrijk)

MAGRET DE CANARD AUX RAISINS (EENDENBORSTFILET MET ROZIJNEN)

2 eendenborsten van 400 gram
125 gram rozijnen
2 sjalotjes
100 milliliter zoete witte Jurançon-wijn
boter
zout
versgemalen peper


Laat de rozijnen een uur in water weken. Snijd met een scherp mes een ruitjespatroon in de vetlaag van de filets.
Bak de filets in zéér weinig boter (grillen kan ook) met de vette kant naar beneden op een niet te hoog vuur tot ze een knapperig korstje hebben. Giet bijna al het gesmolten vet uit de pan. Haal het vlees uit de pan.
Bak in het achtergebleven vet de fijngesneden sjalotjes zacht en glazig. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en de Jurançon. Draai het vuur even hoger en bak de filets nu nog even kort aan de andere, nog rode kant. Het vlees moet nog roze van binnen zijn.
Breng op smaak met peper en zout.

4 personen

gebied : Castres, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker

Geen opmerkingen: