zondag 23 februari 2020

Saumon à l'Oseille (Frankrijk)

SAUMON À L’OSEILLE (ZALM MET ZURING)

300 gram zuring
4 moten zalm
2 sjalotjes, gesnipperd
3 eetlepels boter
3 eetlepels crème fraîche
zout
peper


Was de zuring, zet hem op met aanhangend water in een flinke pan en laat slinken. Haal van het vuur, laat wat afkoelen en knijp hem uit. Snijd de zuring als je dat wilt klein.
Bestrooi de vis met zout, laat even staan. Dep hem droog en bak hem in de helft van de boter net aan gaar (afhankelijk van de dikte van de moten duurt dat een minuut of acht).
Draai halverwege om. Haal uit de pan en leg op een bord. Doe de resterende boter bij wat er nog in de pan zit en smoor er de sjalotten in tot ze glazig zijn.
Doe de zuring erbij en laat op een zacht vuur meestoven. Voeg dan de room toe, roer goed en breng op smaak met zout en peper. Warm de moten zalm nog even goed door in de saus.

4 personen

bereidingstijd : 55 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn

Geen opmerkingen: