zondag 23 februari 2020

Salade de Cévennes (Cevennen, Occitanie, Frankrijk)

SALADE DE CÉVENNES (SALADE UIT DE CEVENNEN)

4 stengels bleekselderij
2 appels (bijvoorbeeld Golden Delicious)
50 gram gepelde walnoten
2 aardappelen
enkele slabladeren
olie
citroensap
mosterd
zout
versgemalen peper


Kook de aardappelen in de schil gaar. Laat ze iets afkoelen en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in blokjes.
Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in reepjes. Bewaar enkele mooie blaadjes voor de garnering.
Snijd de geschilde appels, waar het klokhuis is uitgehaald, in stukjes en besprenkel deze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Maak een vinaigrette van vier delen olie, één deel citroensap, een beetje mosterd en zout en peper.
Verdeel de slabladeren over de borden. Meng aardappel, selderij, appel en vinaigrette door elkaar en verdeel dit mengsel over de borden. Strooi er tenslotte de gepelde walnoten over.

4 personen

gebied : Cevennen, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : salade

bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker

Geen opmerkingen: