RABANADAS (PORTUGESE WENTELTEEFJES)
½ deciliter water
50 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 deciliter witte portwijn
1 kaneelpijpje
1 stokbrood (oud)
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram suiker
2 theelepels kaneelpoeder
Breng het water met basterdsuiker, vanillesuiker, portwijn en het kaneelpijpje aan de kook. Laat het 5 minuten inkoken tot een soort stroop is ontstaan. Snijd het stokbrood in 8 gelijke stukken. Leg het stokbrood op een bord en giet de stroop erover. Zorg dat het brood goed doordrenkt is aan alle kanten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukken stokbrood aan beide kanten goudbruin. De stukken brood kunnen ook gefrituurd worden. Laat de rabanadas uitlekken op keukenpapier. Roer de suiker en kaneelpoeder goed dooreen en strooi dit over de rabanadas. Dit gerecht kan warm of koud gegeten worden.
4 personen
gebied : Portugal
gerechtsoort : nagerecht
bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten