zaterdag 29 februari 2020

Pisang Goreng (Indonesië)

PISANG GORENG (GEFRITUURDE BANAAN)

4 - 6 grote, niet te rijpe bananen (in toko’s verkopen ze een speciale soort om te bakken)
50 gram bloem
1 deciliter water
snufje zout
olie om te frituren


Snijd de bananen overlangs door en vervolgens doormidden.
Maak een beslag van bloem, 1 dl water en een snufje zout.
Haal de banaan door het beslag.
Verhit de olie en bak hierin de banaan mooi bruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier en dien warm op.
Tip: Zo smaakt de pisang goreng heerlijk, maar als u wilt kunt u er gesmolten goela djawa bij geven of ze bestrooien met poedersuiker of bruine basterdsuiker.

4 personen

land : Indonesië
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: