zaterdag 29 februari 2020

Thon à la Nicoise (Parijs, Île-de-France, Frankrijk)

THON À LA NIÇOISE (TONIJNSALADE)

600 gram tonijn, in vieren gesneden
100 gram sperziebonen, even gekookt in zout water
2 pruimtomaten
8 kerstomaten
8 sardinefilets
4 babyartisjokken, gekookt
8 babyworteltjes, gekookt
4 haricots verts, gekookt in zout water
100 milliliter zwarte olijven
2 eetlepels rode wijnazijn
1 knoflookteentje, geplet
50 milliliter olijfolie, van goede kwaliteit
4 sneetjes witbrood, in blokjes en aangebakken in olijfolie
4 eieren, 6 minuten gekookt en gehalveerd
spinazie, om te garneren
basilicum, om te garneren
peterselie, om te garneren
zout
zwarte peper


Bestrooi de stukken tonijn met zout en peper en bak ze 1 minuut per kant in een hete droge pan. Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de bonen in de lengte doormidden en snijd de tomaten in dikke stukken. Snijd de sardines in 4 stukjes, halveer de artisjokken, haal de worteltjes van de bos (laat een stukje van het steeltje zitten) en snijd de haricots verts in stukjes van 2 centimeter. Meng alle groenten met de sardines en de olijven en breng op smaak met zout en peper.
Meng de azijn, knoflook en olie en voeg zout en peper toe. Schenk de vinaigrette over de groenten. Snijd de tonijn in dunne plakjes en meng ze door de salade met de croutons en halve eieren. Garneer met de spinazie, basilicum en peterselie.

4 personen

gebied : Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : salade

bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet

Geen opmerkingen: