woensdag 14 augustus 2019

Worteltjes met bruine bonen en olijven

WORTELTJES MET BRUINE BONEN EN OLIJVEN

500 gram worteltjes
zout
2 kruidnagels
1 pot bruine bonen (720 gram)
2 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
versgemalen peper
½ theelepel bonenkruid
12 groene olijven


Worteltjes wassen en in plakjes snijden.
In pan weinig water, zout en kruidnagels aan de kook brengen. Worteltjes in 15 minuten gaarkoken. In andere pan bruine bonen in eigen vocht 5 minuten zachtjes verwarmen. Intussen in kommetje sausje roeren van: olie, citroensap, zout, peper en bonenkruid. Worteltjes en bruine bonen afgieten. Kruidnagels verwijderen. Overdoen in schaal. Olijven erdoor scheppen. Sausje erover schenken. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 280 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip augustus 1979

Geen opmerkingen: